Start af konkurrencer

Hjem Fora Konkurrencebyg Start af konkurrencer

 • Dette emne har 2 svar og 3 stemmer, og blev senest opdateret for 1 år siden af Bjoern.
Viser 2 svartråde
 • Forfatter
  Indlæg
  • #271
   Snorre
   Deltager

   Som i ved har vi jo endelig fået faciliteterne (og brugerbasen) til at kunne holde konkurrencer og efterspørger derfor erfaringer 🙂 Hvad har i prøvet der virker/ikke virker?

   Giver det mening at holde konkurrencer der både indeholder ruteklatring OG bouldering?

  • #276
   Peter
   Keymaster

   Det svære ved at kombinere er vægtning af boulder og rute i forhold til hinanden. I det olympiske format holder man to adskilte konkurrencer, og laver rangering ud fra resultaterne af de to.

   Kombinerede pointsystemer har været forsøgt tidligere, men meget svært at stille alle tilfredse i forhold til fair vægtning.

   Så måske 2 delkonkurrencer samtidig, med rangering på baggrund af det ?
   (F.eks. ved at lægge placeringer sammen eller gange dem med hinanden.9

  • #284
   Bjoern
   Keymaster

   Hvis det er for at gøre mange glade, så er andre formater mulige end konkurrence-formatet som vi kender det. Hvis klubbens medlemmer skal føle at de får mest ud af det, så skal man overveje, hvor meget vægtningen skal være på konkurrence, og hvor meget, der skal være på fællesskabet. Ved konkurrencerne får du oftest mest klatring på dagen jo bedre du er – det er ikke alle, der har mulighed for at komme helt til en finale. Og ved et event for fællesskabet, får du alle stillet tilfredse på deres individuelle niveau. Der kan være lodtrækningspræmier, eller sågar en finalerute, hvor bedste klatrere får et forsøg, men vigtigt at beslutte sig for, hvad konkurrencens/eventets formål skal være.

   Hvis du tænker på at afholde en konkurrence med kval og finale, så fungerer det bedst at holde disciplinerne adskilt. Det er sikreste vej til høj kvalitet.

Viser 2 svartråde
 • Du skal være logget ind for at svare på dette indlæg.